Aktuellt

Fulträning

Malin har myntat uttrycket fin- och fulträning. Till den första kategorin hör spinning och aerobic. Det är inte Malins grej. Hon vill vara ful. Och ful är man när man är hård, tuff och fysisk. När man drämmer grejer i golvet och skriker, pustar och stånkar. Gärna till tonerna av en visselpipa modell GRANDE.

058
Fulträning på hög nivå. Har ingen bild på själva fortsättningen…

I helgen har vi fultränat. Kettlebells på lördag och Bulgarian bags på söndag. Och så här var det…

KETTLEBELLS
I min vildaste fantasi kunde jag inte tänka mig hur mycket teknik det låg bakom en helt vanlig sving. Gunga lite fram och tillbaka kan väl inte vara så svårt? Eller?

Att hålla bak axlarna, korta armarna, hålla nacken neutral, trycka i från med hälarna, gunga med benen, andas i rätt takt och minst 18 saker till SAMTIDIGT var en utmaning värd namnet. Det tog 3,5 timme innan vi gick vidare från den övningen…

Sen snatchade vi och cleanade, jerkade och allt vad det var. Tunga klot mot taniga handleder. Blåmärken. Vi övade bimbo-pose och att kissa i motvind. Olof borde få nobelpriset i fina liknelser!

Överlag en rolig dag, men inte fullt lika rolig som dagen efter skulle visa sig att bli. Kettlebellen känns lite mer hotfull än bagen, lite hårdare, lite ondare. Inte ens det faktum att den var rosa kunde lura mig på den punkten…

BULGARIAN BAGS
Bulgarian bags visade sig vara THE SHIT. Tung men ändå kramgo liksom. I rena styrkeövningar hade jag inga problem med den bag vi fått tilldelade. Så fort vi la in någon form av svingar flög jag som en vante. Som den flugviktare jag är hade jag som vanligt inget att sätta emot. Och som vanligt blev jag lika arg. Måste skaffa betongskor!

 129 125 136

Vår bag fick vi svinga, spinna, snatcha och kasta i golvet. Det finns inga begränsningar i vad man kunde göra med denna lilla säck. Man kunde till och med ha den som huvudkudde…

Det är svårt att inte bli trött med en bag. Krävdes inte många svingar innan pulsen gick i taket. Effektivt, kul och fult! Med en bag kan man verkligen leva ut sina aggressioner!

Summa summarum två mycket givande dagar. Olof var riktigt duktig och förklarade allting väldigt pedagogiskt. Men nu måste man öva för att det ska sitta. Måste bara låta träningsvärken lägga sig lite först…

Och du, vill du träna fult så kör vi pass med både kettlebells och bags på Train’in fr om höstschemat som startar den 30 augusti!

2 Kommentarer

  • Svara
    annastei
    23 augusti, 2010 kl 20:47

    Åh, det låter så sjukt kul. Är grymt avundsjuk!

  • Svara
    Helena
    23 augusti, 2010 kl 20:49

    Oh yes! Jag är redan helt fast och på söndag är det jag som tar mig an bagen i en hel dag här i Stockholm….längtar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.